CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

aku gadis bunga

aku gadis bunga

mukadimah kata


Perjalanan Hidup Menuju Abadi~

Daisypath Happy Birthday tickers

Wednesday, November 14, 2012

.salam maal hijrah.

assalamualaikum...
huh, lama tak menulis. best nih. salam maal hijrah. dh masuk tahun baru.. cepatnya masa berlalu, rasa macam baru kemarin daftar masuk SMKAY, tup tup, dh nk masuk form3?! Hahaha. debaran PMR.... nervous. derek aihhh! lupakn kejap. hehe, salam maalhijrah. kemarin, kakakku yg bru balik dri egypt hingaq, kta nk wat video psai maal hijrah. haha! bising la dia tue. kt aku pulak dia suruh lukis komik. aku pun dengan malasnya, berkata,

"AKAK KATA NAK ASAH BAKAT, BUAT LA SENDIRI..." aku kata dengan muka poyo. kehkeh.

but, she said,

"DAYAH la BAKAT AKAK!"

pergh! ayat. caiq hati ni. sbb tanak kecewakan kak yg bru balik dari jauh, aku buat jugak. even aku lukis malas-malas, bole la... tahap cincai lukis. aku nie bknnya lukis betui sngt. klau nak lukis betui2, msti dia jdi kut laen. haha.
pasai yg akak nak wat video tue, dia buat video pasai abah! haha. lawak btui. dia paksa abah cakap depan kamera. mcm bgi tazkirah pendek la. abah pun, lepas solat asar, kena la jugak bercakap depan kamera tue... anak punya pasal. sayang abah! <3
asalnya nak gna kamera, tpi kamera tue mna bule rakam. Nikon DSLR mna bule rakam! yg trend baru punye bule la... hehehe. so, guna galaxy note abah. rakam la. buat video. dengan paksaan, abah buat jugak. then, akak edit video tue,

so, SALAM MAAL HIJRAH~
hijrah bukan sekadar berpindh dari stu tmpat, ke tempat yg lain, akhlak kita, cara ibadah kita, tutur kta kita, semua memerlukan penghijrahan. hijrah ke arah yg lebih baek.

comic. yg aku lukes kemarin. xlawa mna. tpi ambik pengajarannya. hihi.



video 
video akak!

enjoy. manfaatkn tahun baru. ;3

Monday, November 12, 2012

being PMR candidate

assalamualaikum...
lmanya xupdate. hihi. brhabuk sudah~~ hari tue, hari selasa klau xsilap, ada class party kt skolah! kehkehkeh. ada prasaan gmbira, sbb buat party yg enjoy. ada rsa sedih sbb dh nak naik f3... nervous kot! tpi,, keep cool. maintain.. acehh! bajet.. okey, aq rsa mcm-mcm time tu. tp, bak kta cik sufiza, dia xrsa apa sbb dia mmng xsuka dngn kelas tue! hehe. hmm.. bg aq, klas 2A nie, boleh la.. wktu first time msuk, mmg rsa cam nk teriak sbb skema yg AMAT! bulrrr~ hingaq sket un tak bule! study je keja depa. almaklumlah 'tolibah mithali'.. aq pun tolibah mithali apa. klau dak xbule la pkai bju biru. ceh! bajet sat.. aq sdar siapa aq.. tak baik mna. xjahat mna. nakal jerr.. almaklumlah, saia nie bdk2 lg~ :P
okey, class party mula time rehat, aq bwak kamera. but.. kamera yg memalukan! malu aku nk bwk. tpi, sbb gmbar pnya pasal, aq tebalkn muka aku nie! nikonDSLR aku rembat dri rumah bwk mai skolah. huee~ malu nk usung merata. okey, let by gone be by gone. aku dh abeh mlu nie. so, jamuan bermula. menu utama NASI GORENG PATTAYA~ aku yg suggest mkn yg nie! fevret nie! sedap.. haha. then, ustazh bwk mai kek kelas. tiga kek kot.. kek ustzh bli dua, kek din bawak stu.. depa kta kek yg din bwk tue sedap. taksempat aku nk rsa, habesss.. ketiga-tiganya.. naseb yang dua tue smpat gak la. yg stu tue ja takdan la... aku ingt nk sponsor kek awai tue, tpi mmndngkan depa beli dan aku pun mai hari sabtu, aq btlkan niat tur dan bwk snek dan puding. hehe. janji sponsor jgak!
then, tngkap gmbar puas2.. dekat depan kolam. ceh bajet style. kolam depan makmal je pun.. then, smua blik cam besa. hari khamis pulak, kmi maen tukar hadiah. aku dpt TABUNG EPAL yg CUTE AMAT!! seriously! luv it~ from iman yg chumil.. thanx iman.. keh3. aku nie ska buad over. depa pnggey aq kt dorm, 'DRAMA QUEEN' sbb aku nie overact. haha. aku rsa besa ja. depa yg over. cam farzana. haha. O-V-E-R. dh.. tutup bab enjoy, bersedialah taon depan! seminar smpai pengsan! aku tatau cam na nk hadapi! sukarnya. PMR.... fuhhhhhhhh~

                                          cheese!
                                          kek din yg tak smpat rsa. don't judge a book by its cover!
                                          2amanah members~ aku yg pkai bju biru tue. yg menonjol nie.. heh
                                          nk pose gak skali skala! asyik tngkp gmbaq org jewr.
                                          kek kelas. sedap gak laaa.. :P
                                          gurlzz.. cute~ iman yg candid giler tue.
                                          tudea. bdx hot. asyik tnya. mna gmbaq dea! nah amek kau!
                                           nak lgi? amek! amek sbesar alam!
                                           kak dorm yg cute! yg tngh tue MIRA. spoil. hahaha. kidding.

Friday, November 9, 2012

bubye f0rm2~

...assalamualaikum...
huwaaaa~ sedihnya. aku dah nak naik form3! PMR. nervous. nervous. hari tue aku kta aku nk brubah, yes! abseloutely! aq tak berubah kerana sesiapa. aq berubah kerana ALLAH. semua tue utk masa depan aku. takde kaitan dengan yg HIDUP atau yg MATI. so, tak payah kutuk aku, okey? dalam hidup ni, aku perlukan petunjuk ALLAH. dan Allah sentiasa ada dengan aku. begitu jugak org laen... okey, tutup babak ni. aku rasa cam nk teriak pulak! Huuuuuu~
minggu ni macam2 jadi. hari tue diorang buat jamuan kelas. haha. aku ingat nk sponsor kek. tapi, aku pergi skolah awal pulak, tak jadi nak bawak! kehkeh. sekadar bawak snek. humm.. ni aku tules saje2 aje. boring. gambar masa jamuan tu nanti aku upload. untuk entry yg seterusnya..

Mungkin anda berminat..